Pasaulis prasideda nuo smėlio dulkės, nuo žolės, nuo vieno žmogaus aidų ir širdies krustelėjimo.....Sigitas Geda

 

Paieška svetainėje

Dabar svetainėje 56 svečiai ir narių nėra

Lankomumas

Straipsnių peržiūrėjimai
1721947

Kritiškas, atviras, stiprus

KAS logo transp 1

nerukysiu

Svetainės serveris

Informacija pirmokų tėvams

pirmokas

olimp karta

dienyno logo 

Tu ne vienas!

tunevienas

Sveika mokykla

EMP sugedo 210x105

RESPUBLIKINIS EDUKACINIS PROJEKTAS „GAMTOS ABĖCĖLĖ“

Vilma Blažaitienė    gamtos abc

     2021 m. balandžio 12 d. - gegužės 12 d. vyko respublikinis priešmokyklinio, pradinio ugdymo mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų kūrybinis – edukacinis fotografijų projektas „Gamtos abėcėlė“. Projekto tikslas – sutelkti priešmokyklinio, pradinio ugdymo mokytojus ir švietimo pagalbos specialistus dalintis gerąja patirtimi bei sukurti metodinę priemonę „Gamtos abėcėlė“, kurią galima būtų naudoti įvairiose ugdomosiose veiklose su mokiniais. Projekto metu ugdomoji veikla buvo organizuojama taip, kad ugdytiniams būtų sudarytos sąlygos tyrinėti gamtą, ugdyti pastabumą ir fantaziją, sukuriant didžiąsias spausdintines raides. Vaikai įtvirtino žinias apie raidžių bei jų elementų grafinį vaizdavimą ir jo supratimą. Projekto veiklos buvo integruotos į kalbos ugdymo pratybas.

      Projekte dalyvavo 75 įstaigos, priešmokyklinio amžiaus bei 1 - 4 klasių 245 mokiniai ar klasių/grupių kolektyvai, gauta 500 nuotraukų. Projekte sėkmingai dalyvavo pedagogės Vilmos Blažaitienės parengti Lazdijų r. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos mokiniai: Gabrielė Kubiliūtė 1 kl., Viljamas Bondarenko 1 kl., Titas Tamašauskas, Fabijus Stankevičius ir Danielius Vengrauskas - priešmokyklinės grupės ugdytiniai. Fabijaus ir Danieliaus sukurtos R, Ž raidelės pateko į parengtą respublikinę metodinę priemonę.

      Virtualioje aplinkoje įvyko metodinis renginys - projekto rezultatų bei dalyvių sukurtos metodinės priemonės „Gamtos abėcėlė“ pristatymas. Ši metodinė priemonė tai skaitymo kortelių rinkinys, skirtas priešmokyklinio ir pradinio amžiaus mokinių pažinimo ir komunikavimo kompetencijų plėtojimui ir tobulinimui: rašto ženklų pažinimui ir įtvirtinimui, raidžių jungimo į skiemenis įgūdžių gerinimui, skaitymo įgūdžių plėtojimui. Priemonė pritaikoma individualiam, grupiniam ar savarankiškam darbui klasėje ar namuose.

      Visi projekto dalyviai apdovanoti padėkos raštais, prizais, pažymėjimais, o metodinė priemonė bus sėkmingai naudojama ugdant mokinių kalbą.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09

 

 

 

,,Erasmus+"

ErasmusES

Vizija, misija, filosofija...

veisieju s gedos g

kokybes kr

facebook

Modernių ir saugių erdvių
sukūrimas bendrojo ugdymo
įstaigose Lazdijų Lrajono
savivaldybėje

gamtdidelisbeuzras

nsa

apruoinimas

socitrauktis

Pamokų laikas

I.     8.00-8.45
II.    8.50-9.35
III.   9.45 -10.30
IV.   10.50-11.35
V.    11.55-12.40
VI.   12.55-13.40
VII.  13.50-14.35
VIII. 14.40-15.25

Patyčių dėžutė

patyc dezut logo

lions quest

Rėmėjai

auginam ateiti

 Mokyklos 
bendruomenė dėkoja
visiems pervedusiems
1,2% sumokėtų savo 
pajamų mūsų mokyklai